Για τη στάση της Δημοτικής Αρχής Αχαρνών απέναντι στην εκδήλωσή μας στις 2 Ιουλίου

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgeO6_xLpSzUl9ZLHY5bpBPqU7fiK-vJUQQJ-eSkzQN06JiRs7crnk_dcxhH4P9bz34vAO_GpVkwUUTjxD-cdG_Q6WjuvuidEHqWPWQkJj9Mni339aYVXx1gdHAHdymIqpW7l-e95oh3m4/
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή 14 φορέων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Ιουλίου στο Μενίδι η εκδήλωση που διοργανώσαμε από κοινού το ΕΣΥΝ (Παράρτημα Αχαρνών–Φυλής) και το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών. Η ζωντάνια και το μεράκι των παιδιών από τις ομάδες μουσικής – χορού του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ ξεσήκωσε μικρούς και μεγάλους που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, και όλοι μαζί δώσαμε το μήνυμα του αγώνα για ελεύθερη από ουσίες ζωή, για τη ζωή που μας αξίζει.

  Γεννάει όμως ερωτηματικά το γεγονός πως ενώ βρισκόμαστε σε ένα Δήμο όπου η εγκληματικότητα και η τοξικοεξάρτηση βαράνε “κόκκινο”, αντί η Τοπική Διοίκηση να στηρίξει τέτοιες εκδηλώσεις, βάζει με όποιο τρόπο μπορεί εμπόδια. Αρχικά μας ενημέρωσαν, λίγες μέρες πριν την εκδήλωση και μετά από δική μας επιμονή (όχι υπηρεσιακώς όπως όφειλαν), και ενώ μάλιστα η αίτησή μας είχε πρωτοκολληθεί 2 μήνες πριν, ότι δεν θα μας παραχωρήσουν το χώρο της κεντρικής πλατείας Αγίου Βλασίου, με διάφορα προσχήματα όπως ότι “δε δίνουν την κεντρική πλατεία σε φορείς” και πως “θα ενοχλούμε τα καταστήματα”, παρόλο που ένας από τους συμμετέχοντες στην εκδήλωσή μας ήταν και ο ΣΕΒΑ (Σύλλογος Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Αχαρνών).

  Με πίεση και μετά από συνάντηση με τον κ. Δήμαρχο και τον κ. Πρόεδρο της ΔΗΚΕΑ καταφέραμε να μας παραχωρηθεί η πλατεία Δημαρχείου, ηχητική κάλυψη και καρέκλες για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Παρόλο που θεωρήσαμε πως ξεπεράσαμε όλες τις δυσκολίες που δημιουργήθηκαν - πάλι με δική μας επιμονή για να βεβαιωθούμε πως όλα προχωράνε καλά - μαθαίνουμε μια μέρα πριν την εκδήλωση πως δεν θα μας παραχωρηθεί ούτε ο ήχος λόγω ασθένειας του ηχολήπτη, ούτε και οι αντίστοιχες καρέκλες που είχαμε συμφωνήσει.

  Το αποκορύφωμα όλων αυτών των εμποδίων που παρουσιάστηκαν από τη μεριά του Δήμου ήταν το τηλεφώνημα στο γραμματέα του Δ.Σ. του Παραρτήματος Αχαρνών-Φυλής του ΕΣΥΝ από την Δημοτική Αστυνομία, όπου τον απείλησαν με πρόστιμο αν δεν κατέβουν οι αφίσες που ενημέρωναν για την εκδήλωσή μας.

   Είναι η ίδια Δημοτική Αρχή που δεν επέτρεψε να τεθεί σε ψηφοφορία ψήφισμα για τη στήριξη του ΚΕΘΕΑ και του μοναδικού Κέντρου Πρόληψης σε ολόκληρο το Δήμο Αχαρνών, που αυτή τη στιγμή απασχολεί μόνο δύο ψυχολόγους, εμποδίζοντας έτσι το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει θέση σε ένα ζήτημα ζωτικής σημασίας.

   Στα εμπόδια που μπήκαν η πρώτη απάντηση δόθηκε με την μαζική συμμετοχή του κόσμου στην εκδήλωσή μας.

   Ξεκαθαρίζουμε πως σε περίπτωση που προχωρήσουν με την απειλή του προστίμου θα βρουν απέναντί τους τόσο εμάς όσο και τους φορείς, τους συλλόγους και τα σωματεία που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

  Συνεχίζουμε την πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, για τη ζωή που μας αξίζει και όχι για την ζωή που μας ορίζουν!

  Διεκδικούμε αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες πρόληψης-θεραπείας-κοινωνικής επανένταξης. Την ολόπλευρη ενίσχυση του υπάρχοντος Κέντρου Πρόληψης και την ίδρυση περισσότερων στην πόλη μας, με έμφαση στην πρωτογενή πρόληψη και με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, τη δημιουργία «στεγνών» προγραμμάτων απεξάρτησης και τη στήριξή τους ως κύριου μοντέλου θεραπείας, με εξειδικευμένες δομές και μόνιμο προσωπικό. Την επαναφορά του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ, με κατάργηση της σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Την απόσυρση του μνημονίου συνεργασίας για τις κινητές μονάδες εποπτευόμενης χρήσης στο Δήμο Αθηναίων και την κατάργηση του νόμου για τη λειτουργία χώρων εποπτευόμενης χρήσης. Είμαστε ενάντια σε κάθε σκέψη για νομιμοποίηση της ψυχαγωγικής χρήσης της κάνναβης.

Το Δ.Σ.

Share: