Συγκέντρωση την Πέμπτη 4 Απρίλη για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Αχαρνών

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 7:00 μ.μ.

ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

  • ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΧΑΡΝΩΝ
  • ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ
  • ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Εργαζόμενοι-συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι και νέες,

Η ακρίβεια, τα υπέρογκα ενοίκια, οι πλειστηριασμοί κατοικιών, οι αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων και ο περιορισμός της συνταγογράφησης εξετάσεων, οι χαμηλοί μισθοί και συντάξεις, δυσκολεύουν την επιβίωσή μας.

Χιλιάδες κάτοικοι και εργαζόμενοι του Δήμου Αχαρνών ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που όπως και οι προηγούμενες θεωρεί την Υγεία κόστος και «ατομική ευθύνη» για τις λαϊκές οικογένειες και ταυτόχρονα πεδίο επιχειρηματικής δράσης και κερδοφορίας για τους ιδιωτικούς ομίλους υγείας.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να λειτουργήσουν απογευματινά χειρουργεία στηρίζεται στο παλιό πλαίσιο των απογευματινών ιατρείων που καθιέρωσε το ΠΑΣΟΚ, διατήρησε ο ΣΥΡΙΖΑ και απογείωσε η κυβέρνηση της ΝΔ.

Την ίδια στιγμή που το 30% των χειρουργείων δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού, καλούνται οι εργαζόμενοι να πληρώνουν από την τσέπη τους το 30% του τιμοκαταλόγου των εγχειρήσεων και το 70% από τα ασφαλιστικά ταμεία τους.

Με τα απογευματινά χειρουργεία η κυβέρνηση προσπαθεί να αποποιηθεί την υποχρέωση για χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό, φορτώνοντας δυσβάσταχτα βάρη στο λαό, που μια ζωή πληρώνει εισφορές και φόρους, ανοίγοντας το δρόμο για πλήρη ιδιωτικοποίηση των δημόσιων νοσοκομείων.

Η κατάσταση στην περιοχή μας έχει φτάσει στο απροχώρητο με αποτέλεσμα καθημερινά να απειλείται η ζωή μας

Το Κέντρο Υγείας Αχαρνών υπολειτουργεί και δεν υπάρχουν βασικές ειδικότητες γιατρών. Τα εργαστήρια υπολειτουργούν. Η πλειοψηφία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού εργάζονται με συμβάσεις που λήγουν μέσα στη χρονιά.

Αποτέλεσμα των μεγάλων ελλείψεων στο Κέντρο Υγείας και της ανυπαρξίας δημόσιου νοσοκομείου είναι ότι ο λαός της περιοχής μας αναγκάζεται να ακριβοπληρώνει σε ιδιώτες της υπηρεσίες υγείας που χρειάζεται.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

  • ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ 2η ΔΥΠΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

ΠΑΛΕΟΥΜΕ

  • Το Κέντρο Υγείας Αχαρνών να στελεχωθεί με μόνιμους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και το αναγκαίο μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό, να τεθεί σε καθημερινή 24ωρη λειτουργία, και παράρτημά του να λειτουργήσει στο κέντρο του Δήμου.
  • Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
  • Να διαθέτει όλο τον αναγκαίο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και να λειτουργούν καθημερινά τα διαγνωστικά εργαστήρια για τη διενέργεια των αναγκαίων εξετάσεων.
  • Να σταθμεύει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε μόνιμη βάση στο Κέντρο Υγείας Αχαρνών.
  • Η πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού να παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες υγείας σε όλους και να περάσει άμεσα στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας με όλο το προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό.
  • Να παρέχονται υπηρεσίες σχολικής υγείας για τους χιλιάδες μαθητές που φοιτούν στα σχολεία της περιοχής.
  • Να βελτιωθεί η συγκοινωνιακή πρόσβαση στο Κέντρο Υγείας.
  • Να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη δημιουργία και στελέχωση δημόσιου νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική για την κάλυψη των αναγκών των εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων και εργαζομένων της ευρύτερης περιοχής, και να ενισχυθούν με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τα νοσοκομεία Ογκολογικό «Αγίων Αναργύρων» και «Θριάσιο» Ελευσίνας.

ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΑΧΑΡΝΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.Ε. «ΘΡΙΑΣΙΟ»

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΜΕΝΙΔΙΟΥ-ΦΥΛΗΣ)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ»

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ-ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΧΑΡΝΩΝ-ΦΥΛΗΣ)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕΝΙΔΙΟΥ (ΜΕΛΟΣ Ο.Γ.Ε.)

 

Share: