Για τα πέντε χρόνια από τον άδικο χαμό του μικρού Μάριου στο προαύλιο σχολείου από αδέσποτη σφαίρα

 
Πέντε χρόνια από τον τραγικό θάνατο του μικρού Μάριου, η κατάσταση για τους κατοίκους των Αχαρνών και της ευρύτερης περιοχής παραμένει η ίδια. Μια κατάσταση που διαιωνίζεται με ευθύνη της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής. Η εγκληματικότητα παραμένει εδώ, επειδή παραμένουν και οι αιτίες που την γεννούν.
 
Η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα δεν είναι φυσικό, αλλά κοινωνικό φαινόμενο. Είναι αποτέλεσμα της βαθιάς κρίσης της κοινωνίας μας, της λειτουργίας της με κριτήριο το κέρδος και όχι την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Η έλλειψη - έως και ανυπαρξία - κοινωνικών παροχών, μέριμνας και υποδομών για στέγαση και μόρφωση, η ανεργία, η ακραία φτώχεια, είναι παράγοντες που συντελούν στην υποβάθμιση και την γκετοποίηση. Αποτελούν το έδαφος πάνω στο οποίο συντηρούνται και αναπαράγονται κυκλώματα που αναπτύσσουν εγκληματικές δραστηριότητες με τεράστια κέρδη, όπως το εμπόριο ναρκωτικών, πάντα σε σύνδεση με μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.
 
Ο κρατικός μηχανισμός επίσης συνδέεται με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, και έτσι παρέχει την ανοχή του στη δράση των κυκλωμάτων αυτών. Επομένως, οι διακηρύξεις και τα μέτρα αύξησης της αστυνόμευσης δεν αποσκοπούν και δεν συμβάλλουν στην προστασία του λαού. Αυτό άλλωστε δείχνει η ίδια μας η πείρα: όπως στα Άνω Λιόσια, όπου η εγκατάσταση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2018, ούτε κάποιο πρόβλημα έλυσε, ούτε «περισσότερη ασφάλεια» έφερε.
 
Το ίδιο ισχύει και για τις συλλήψεις χρηστών, με τις οποίες προβάλλεται μια ψεύτικη εικόνα αντιμετώπισης της τοξικοεξάρτησης και του εμπορίου ναρκωτικών, ενοχοποιώντας τα θύματα και αφήνοντας στο απυρόβλητο τον πραγματικό ένοχο. Κανένα τέτοιο μέτρο δεν μπορεί και δεν έχει σκοπό να λύσει το πρόβλημα της εγκληματικότητας, αφού δεν στοχεύει στη ρίζα του.
 
Η πολιτική μάλιστα που ακολουθούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις, οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές συνολικότερα στο ζήτημα της τοξικοεξάρτησης, με την υποβάθμιση της πρόληψης, την υπονόμευση των «στεγνών» προγραμμάτων θεραπείας και το άνοιγμα του δρόμου για την αθώωση των ναρκωτικών, όπως η κάνναβη, εγκλωβίζει ακόμα περισσότερο τους χρήστες ναρκωτικών σε αυτή την άθλια κατάσταση.
 
Η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, η πάλη ενάντια στα ναρκωτικά, συνδέεται με την πάλη για δουλειά, Υγεία, Παιδεία, Πολιτισμό, Αθλητισμό, με τη πάλη ενάντια στις αιτίες που γεννούν την ανεργία, τη φτώχεια, τον αναλφαβητισμό, την κοινωνική ανισότητα.
 
Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση την Τετάρτη 8 Ιουνίου και ώρα 6:00 μ.μ. στο Δημαρχείο μαζί με την Ένωση Γονέων Αχαρνών.
Καλούμε στις 7:00 μ.μ. στην εκδήλωση-αφιέρωμα στον Μάριο από το 6ο Δημοτικό Σχολείο στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου "Μάριος-Δημήτριος Σουλούκος".

Share: