Να μην μείνει αναπάντητη η προκλητική "αναπτυξιακή φιέστα" της νέας Περιφερειακής Αρχής

ΚΑΛΕΣΜΑ 

Το Παράρτημά μας δηλώνει τη στήριξη και τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση που διορφανώνουν σωματεία και φορείς της Δυτικής Αττικής στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τετάρτη 31/1 στον Ασπρόπυργο, συνυπογράφοντας το παρακάτω κάλεσμα με πλήθος σωματείων, συλλόγων και φορέων του Δήμου Φυλής: 

Να μην μείνει αναπάντητη η προκλητική "αναπτυξιακή φιέστα" 

της νέας Περιφερειακής Αρχής Αττικής

Την Τετάρτη 31 Γενάρη και ώρα 18.30

όλοι στην κινητοποίηση των σωματείων και φορέων της Δυτικής Αττικής

στην Πλατεία Δημαρχείου, στον Ασπρόπυργο

Τα σωματεία και οι φορείς της Φυλής καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα του δήμου μας να δώσουν το "παρών" στη μεγάλη κινητοποίηση που διοργανώνουν σωματεία και φορείς της Δυτικής Αττικής στις 31 Γενάρη στον Ασπρόπυργο, με αφορμή την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στην περιοχή.

Η Περιφερειακή Αρχή Χαρδαλιά επιδιώκει να διαφημίσει τους αντιλαϊκούς της σχεδιασμούς, βαφτίζοντας το κρέας ψάρι, παρουσιάζοντας μια σειρά παρεμβάσεις που θα εξυπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των ομίλων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ως έργα και "αναπτυξιακά θαύματα" δήθεν για την ευημερία των κατοίκων της Δυτικής Αττικής.

Ας δούμε μερικά από αυτά:

  • Επεκτείνεται ο ΧΥΤΑ με νέο πανωσήκωμα 4 εκ. κ.μ. σκουπιδιών και ενεργοποιείται ξανά η παλιά χωματερή των Άνω Λιοσίων που είχε αποκατασταθεί, συντηρώντας και επιδεινώνοντας την περιβαλλοντική και την υγειονομική επιβάρυνση των κατοίκων των γύρω περιοχών που αναγκάζονται να αναπνέουν, να πίνουν και να τρώνε τον καρκίνο που γεννά η ύπαρξη της χωματερής.

  • Συνεχίζεται η παντελής έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας που είχε ως αποτέλεσμα το περασμένο καλοκαίρι να γίνει αποκαΐδια ο φυσικός πλούτος που περιέβαλλε την Χασιά.

  • Λίγους μήνες από τις καταστροφικές πυρκαγιές απουσιάζουν εντελώς τα απαραίτητα έργα και ο επικαιροποιημένος αντιπλημμυρικός σχεδιασμός όπως απαιτείται ώστε να μην γίνουν τα φερτά υλικά του βουνού αιτία για μεγάλες πλημμύρες.

  • Την στιγμή που οι κτηριακές εγκαταστάσεις των σχολικών μονάδων του Δήμου, από νηπιαγωγεία και δημοτικά μέχρι και λύκεια, είναι σε άθλια κατάσταση και αποτελούν καθημερινά κίνδυνο για την ακεραιότητα μαθητών και εκπαιδευτικών, από τον προϋπολογισμό που ψηφίστηκε δεν προβλέπεται για την Φυλή τίποτα άλλο πέρα από επισκευές σε 2 παιδικούς σταθμούς. Την ίδια στιγμή είναι έντονη η απουσία σύγχρονων, ασφαλών χώρων άθλησης για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του λαού και της νεολαίας του δήμου μας.

  • Εντείνεται παραπέρα η υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Άνω Λιοσίων που μόλις το προηγούμενο διάστημα έχασε ακόμα 3 γιατρούς από το δυναμικό του.

Η σημερινή Περιφερειακή Αρχή, συνεχίζοντας απαρέγκλιτα το αντιλαϊκό έργο των προκατόχων της (όπως του κ. Πατούλη αλλά και της κ. Δούρου που έχει το θράσος ενώ έχει στηρίξει με τα μπούνια την λειτουργία και επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής να εμφανίζεται πλέον ως «υπέρμαχος» της κατάργησής της), θέλει να αποσπάσει την συναίνεση των εργαζομένων, των μικρών επαγγελματιών, των λαϊκών στρωμάτων της Φυλής για να προχωρήσει χωρίς εμπόδια στην στήριξη με έργα των μεγάλων επιχειρήσεων που βλέπουν την περιοχή μας ως φιλέτο δισεκατομμυρίων.

Τους θυμίζουμε ότι το οργανωμένο κίνημα της Φυλής, βρέθηκε στο παρελθόν δυναμικά και αποφασιστικά απέναντι σε όποιον λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο να υποβαθμίσει τις ζωές μας και την καθημερινότητά μας για τα κέρδη των λίγων. Τους κάνουμε ξεκάθαρο ότι και πάλι θα μας βρουν μπροστά τους.

Όλοι στον αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής μας 

και του μέλλοντος των παιδιών μας!

Καλούμε όλα τα σωματεία, τους φορείς και τους συλλόγους της Φυλής να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στο μεγάλο συλλαλητήριο στον Ασπρόπυργο τη μέρα που θα συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ταυτόχρονα καλούμε σε κοινή σύσκεψη των Δ.Σ. σωματείων, συλλόγων και φορέων της Φυλής, την Κυριακή 21 Γενάρη, 10.00 το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Φυλής (Δημαρχείου 7, Άνω Λιόσια) για συζήτηση και συντονισμό της δράσης μας.

Share: