Το ΕΣΥΝ στο 6ο και 12ο Δημοτικά Σχολεία Αχαρνών



Την Τετάρτη 10 Απρίλη τα δημοτικά σχολεία των Αχαρνών 6ο και 12ο φιλοξένησαν την ομάδα του παραρτήματος Αχαρνών Φυλής του ΕΣΥΝ για την πραγματοποίηση ημερίδας - ενημέρωσης κατά των ναρκωτικών. 
Η κεντρική μας ομιλήτρια κα Ιλιάνα Ναζεντιάδου ψυχολόγος, κοινωνιολόγος και μέλος της γραμματείας του ΕΣΥΝ αποτύπωσε όσο πιο ρεαλιστικά γινόταν το θέμα των ναρκωτικών ως ένα κοινωνικό ζήτημα που γεννάται από συγκεκριμένες συνθήκες που το προωθούν και το αναπτύσσουν και απάντησε στις ερωτήσεις των παρευρισκόμενων. 
Αναπτύχθηκε πλούσια συζήτηση για το ζήτημα των ναρκωτικών αλλά και για συμπεριφορές μικρών παιδιών απέναντι σε συνομηλίκους τους, με αποτέλεσμα την περιθωριοποίηση ορισμένων. Αναδείχτηκε μέσα από αυτό η σημασία της πρόληψης, η οποία έχει σχέση με τι προσωπικότητες διαμορφώνονται, μέσα σε ποια κοινωνία, με ποια πρότυπα. 

Υπογραμμίστηκε ότι σε μια κοινωνία, όπως αυτή που ζούμε, ανταγωνιστική με επίκεντρο το κέρδος και τον περιορισμό, σε συγκεκριμένες επιλογές για τους νέους ανθρώπους, χρειάζεται να προβάλλεται από το σχολείο και την οικογένεια η αγωνιστική στάση ζωής μέσα από αξίες αλληλεγγύης και συλλογικότητας .


Share: